O femeie care fotografia o ursoaică cu pui, a fost amendată de jandarmi

Ieri în timp ce fotografia o ursoaică cu pui, o femeie  a fost amendată de către jandarmi care asigurau paza Barajului Vidraru, după ce aceasta a ignorat avertismentele acestora.

„În cursul zilei de ieri, jandarmii argeşeni care asigurau paza Barajului Vidraru au depistat o femeie în vârstă de 43 de ani din municipiul Piteşti care fotografia o ursoaică cu doi pui. Jandarmii se aflau în patrulare la ieşirea din primul tunel după barajul Vidraru pe sensul de coborâre când au observat un autoturism oprit, din interiorul căruia o femeie fotografia animalele care se aflau la o distanţă destul de mică. Iniţial, oamenii legii i-au pus în vedere consecinţele legale pentru fapta sa şi i-au recomandat să-şi continue drumul”, se precizează într-un comunicat transmis joi  22 iulie de Inspectoratul Judeţean de Jandarmi (IJJ) Argeş.

Potrivit acestuia, aceeaşi patrulă a revenit  în zonă după circa 15 minute, iar autoturismul era în aceeaşi poziţie şi femeia continua să facă fotografii. În această circumstanţă, femeia a fost sancţionată cu amendă în valoare de 500 de lei pentru că s-a apropiat de animalele sălbatice la mai puţin de 20 de metri.

Aşadar, IJJ Argeş îi avertizează pe turiştii care doresc să tranziteze DN 7C – Transfăgărăşan că urşii ajung adesea pe şosea, iar jandarmii vor dispune măsurile legale atunci când legea este încălcată.

Sursa: News24.ro.

Continuarea Aici

You might also like