O persoană infectată poate răspândi virusul cu una-trei zile înainte de apariţia simptomelor

Conform unui studiu publicat miercuri de Centrele americane pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC), persoanele contaminate cu noul coronavirus pot transmite infecţia cu una până la trei zile înainte de apariţia simptomelor, citat de Reuters.

Studiul, a analizat 243 de cazuri de COVID-19, boala provocată de noul coronavirus, care a subliniat importanţa distanţării sociale în lupta contra epidemiei de coronavirus,  boala provocată de noul coronavirus, raportate în Singapore între 23 ianuarie şi 16 martie.

Cercetarea a identificat şapte „grupuri” în care transmiterea pre-simptomatică a fost probabilă, iar în patru astfel de grupuri, unde data expunerii a putut fi determinată, transmiterea pre-simptomatică a avut loc cu una până la trei zile înainte de apariţia simptomelor la pacientul-sursă.

157 dintre cazurile din Singapore,  au fost dobândite local, iar zece au fost transmise probabil înainte de apariţia simptomelor.

Virusul cu răspândire rapidă a ucis peste 47.000 de persoane, conform unui nou bilanţ al Universităţii Johns Hopkins, dat publicităţii miercuri noaptea şi citat de Xinhua

Iar pentru stoparea pandemiei, este posibil să nu fie suficient ca oamenii care prezintă simptome să limiteze contactul cu alte persoane, au notat cercetătorii în rezultatele studiului, publicate miercuri în Morbidity and Mortality Weekly Report al CDC.

Rezultatele studiului sporesc provocările asociate măsurilor de izolare, au scris…

Continuarea Aici

You might also like
Leave A Reply

Your email address will not be published.