O problemă majoră- lipsa unor unelte care să îi descurajeze pe cei ce nu vor să respecte regulile

Lipsa unor unelte care să îi descurajeze pe cei care nu vor să respecte regulile, în mijlocul unei bătălii în care respectarea regulilor este o condiţie fundamentală pentru a preveni o catastrofă de sănătate publică de mari proporţii, devine o problemă majoră, afirmă şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

„Am spus clar că nu discut şi nu comentez decizia în sine, însă este normal să semnalez că lipsa unor unelte care să descurajeze pe cei care nu vor să respecte regulile, în mijlocul unei bătălii în care respectarea regulilor este o condiţie fundamentală pentru a preveni o catastrofă de sănătate publică de mari proporţii, devine o problemă majoră. În situaţia în care se află întreaga lume, în care ţări cu sisteme sanitare foarte avansate au fost puternic lovite, este normal să luăm orice măsură posibilă ca să apărăm vieţile cetăţenilor, dar şi ale celor care lucrează în sistemul de intervenţie şi în sistemul sanitar”, scrie secretarul de stat în MAI.

El spune că înţelege „supărarea şi frustrarea cetăţenilor care doresc cât mai repede întoarcerea la normalitatea dinaintea pandemiei”.

„Faptul că în România impactul acestui virus a fost unul controlat şi nu a atins proporţiile pe care le-a atins în unele ţări face pe mulţi să pună întrebări din ce în ce mai mult despre necesitatea mai departe a măsurilor luate la nivelul autorităţilor. Mă întreb însă cum…

Continuarea Aici

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.