O vedere din dronă asupra Țării Sfinte, în timp ce creștinii așteaptă Paștele

Privită din aer, fragilitatea umanității așa cum trebuie să fi fost în Țara Sfântă în secolele trecute este clar de văzut – mănăstirile antice agățate de prăpastii, mici bărci de pescuit pe Marea Galileii, deșerturile care roiesc la marginea orașelor.
Pentru credincioșii creștini, călătoria și moștenirea biblică a lui Isus sunt scrise în zidărie și monumente de-a lungul peisajului, aflându-se pe linia greșelilor politice moderne.

Dar pandemiile moderne, ca și plăgile străvechi, nu respectă sistemele politice și de credință. Timp de un an, siturile creștine din Țara Sfântă, ca și locurile sacre ale iudaismului și islamului, au fost sub diferite grade de blocare sau restricție și au fost lipsite de pelerini străini.

Betleemul, locul de naștere al lui Isus, a fost prima zonă din teritoriile palestiniene ocupate care a fost forțată să fie închisă chiar înainte de Paște anul trecut, închizând Biserica Nașterii Domnului.

La scurt timp după aceea, au urmat alte biserici, inclusiv Sfântul Mormânt al Ierusalimului, construit peste locurile unde creștinii cred că Isus a fost răstignit, îngropat și înviat.

„Moartea urmărește foarte mult în întreaga lume”, a declarat pentru Reuters un administrator apostolic arhiepiscop Pierbattista Pizzaballa.
De-a lungul anului 2020, puține s-au schimbat și, până la Crăciun, Pizzaballa, ridicat până atunci la Patriarhul latin al Ierusalimului, a tăiat încă o…

Continuarea Aici

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.