OMS este de acord cu fondul de compensare pentru efectele secundare grave ale vaccinului COVAX

Organizația Mondială a Sănătății a convenit asupra unui plan de compensare fără culpă pentru reclamațiile de efecte secundare grave la persoanele din 92 de țări mai sărace, din cauza vaccinurilor COVID-19 prin intermediul sistemului de partajare COVAX, rezolvând o mare îngrijorare în rândul guvernelor beneficiare.
Programul, despre care OMS a spus că este primul și singurul mecanism de compensare a leziunilor vaccinale care funcționează la scară internațională, va oferi persoanelor eligibile „un proces rapid, echitabil, robust și transparent”, a spus OMS într-un comunicat.

„Prin furnizarea unei compensații forfetare fără culpă în soluționarea integrală și finală a oricăror cereri, programul COVAX își propune să reducă semnificativ nevoia de recurs la instanțele de judecată, un proces potențial lung și costisitor”, se menționează în comunicat.

Întrebările referitoare la modul în care ar fi soluționate cererile de despăgubire în cazul oricăror efecte secundare grave ale vaccinului COVID-19, care ar putea fi foarte rare, au fost o preocupare pentru țări din cauza obținerii de vaccinuri COVID-19 prin intermediul planului COVAX.
Țările care își finanțează propriile achiziții de vaccin COVID-19 își planifică, de asemenea, propriile programe de răspundere.

Planul convenit de OMS, aflat în discuție de câteva luni, este conceput pentru a acoperi efectele secundare grave legate de orice vaccinuri…

Continuarea Aici

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.