„Orașul de aur pierdut” găsit în Egipt dezvăluie viețile faraonilor antici

Descoperirea unui oraș vechi de 3.000 de ani care a fost pierdut în nisipurile Egiptului a fost considerată una dintre cele mai importante descoperiri arheologice de la mormântul lui Tutankhamun.

Celebrul egiptolog Zahi Hawass a anunțat descoperirea „orașului de aur pierdut” de lângă Luxor.

El a spus că descoperirea a fost cel mai mare oraș antic, cunoscut sub numele de Aten, descoperit vreodată în Egipt.

Acesta a fost dezgropat în câteva săptămâni de la prima săpătură începând din septembrie 2020.

Orașul datează din timpul domniei lui Amenhotep al III-lea, unul dintre cei mai puternici faraoni ai Egiptului, care a domnit între 1391 și 1353 î.Hr.

Orașul a continuat să fie folosit de faraoni Ay și Tutankhamun, ale căror morminte aproape intacte au fost descoperite în Valea Regilor de arheologul britanic Howard Carter în 1922.
„Descoperirea acestui oraș pierdut este a doua cea mai importantă descoperire arheologică de la mormântul lui Tutankhamon”, a declarat Betsy Brian, profesor de egiptologie la Universitatea John Hopkins din Baltimore, SUA.

Ea a spus că orașul „ne va oferi o scurtă privire asupra vieții egiptenilor antici” în vremea când imperiul era cel mai bogat.
Săpătura a dezvăluit un număr mare de descoperiri arheologice valoroase, cum ar fi bijuterii, ceramică colorată, amulete de scarabei și cărămizi de noroi care poartă sigiliile lui Amenhotep III.

Echipa a început săpăturile pe malul vestic al…

Continuarea Aici

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.