Oxford întrerupe studiul vaccinului COVID-19 la copii și așteaptă mai multe date cu privire la problemele formării cheagurilor de sânge

Universitatea din Oxford a declarat că a întrerupt un mic studiu din Marea Britanie care a testat vaccinul COVID-19 pe care l-a dezvoltat cu AstraZeneca Plc la copii și adolescenți, deoarece așteaptă mai multe date despre problemele rare de coagulare a sângelui la adulții care au primit vaccinul.

Întreruperea procesului este cea mai recentă lovitură a vaccinului, considerată odată ca o piatră de hotar în lupta împotriva pandemiei, după ce mai multe țări și-au restricționat utilizarea în lumina rapoartelor privind problemele medicale după vaccinare.

Nu au existat probleme de siguranță în studiul pediatric, a spus Universitatea Oxford, adăugând că va aștepta îndrumarea de la supravegherea medicamentelor din Marea Britanie, înainte de a face alte vaccinări.
Universitatea a declarat în februarie că intenționează să înscrie 300 de voluntari cu vârsta cuprinsă între 6-17 ani, cu sediul în Regatul Unit, ca parte a acestui studiu.

Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) examinează în prezent rapoartele despre un cheag de sânge cerebral extrem de rar cunoscut sub numele de tromboză a sinusului venos cerebral (CVST) după vaccinările cu AstraZeneca și se așteaptă să-și anunțe constatările miercuri sau joi.

Un înalt oficial EMA a declarat că există o asociere clară între vaccin și CVST, deși cauza directă a cheagurilor este încă necunoscută.
Organizația Mondială a Sănătății, care studiază îndeaproape cele…

Continuarea Aici

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.