Pacienţii cu hepatită C sau ciroză beneficiază din această lună de tratament gratuit cu interferon-free

Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Suceava a fost desemnată, prin ordin al preşedintelui CNAS, să asigure din această lună terapia cu medicamente cu acţiune antivirală directă (interferon-free) destinate tratamentului hepatitei cronice C şi cirozei hepatice C, pentru pacienţii adulţi, a informat vineri directorul instituţiei, Cristi Bleorţu.

Directorul CAS Suceava a precizat că bugetul iniţial alocat pentru acest tip de tratament este în valoare de 928.000 de lei.

Medicii prescriptori pentru pacienţii adulţi sunt medici din specialitatea gastroenterologie şi din specialitatea boli infecţioase, aflaţi în contract cu CAS Suceava, iar medicamentele vor putea fi prescrise pentru pacienţii care îndeplinesc criteriile de includere în tratament prevăzute în protocolul terapeutic specific.

Pacienţii vor fi informaţi de medic cu privire la terapia antivirală recomandată, la modalitatea ei de administrare, la reacţiile adverse şi interacţiunile medicamentoase şi vor semna formularele tipizate necesare.

Sursa citată precizează că o condiţie esenţială pentru reuşita tratamentului este aceea ca pacientul să-şi monitorizeze tratamentul, mergând la medicul curant pentru consultaţii şi analize ori de câte ori acesta îl programează sau în cazul unor reacţii adverse ori dacă starea de sănătate o impune.

Determinările cantitative ARN-VHC (viremiile) se vor realiza, în mod gratuit, fiind obligatorii pentru iniţierea şi…

Continuarea Aici

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.