Patru instrumente financiare cu care îți poți spori economiile, oferite de ING Bank

Când economisești, indiferent că o faci pentru situații neprevăzute, pentru vacanțe sau pentru avansul primului tău apartament, este firesc să îți dorești să găsești cele mai potrivite instrumente financiare pentru tine.

Mai ales dacă ești la început însă, specialiștii recomandă prudență și informare. E bine să investești doar în acele instrumente pe care le cunoști, pentru a diminua riscurile și a-ți spori șansele de câștig.

O idee bună pentru început ar putea fi înțelegerea instrumentelor financiare oferite de banca unde ai conturile: vorbim, de regulă, despre depozite și eventual de fonduri mutuale, dar acestea sunt un bun început pentru primii tăi pași în investiții.

ING Bank, de exemplu, oferă câteva instrumente financiare de economii și investiții interesante, ce te vor ajuta să îți diversifici economiile, pentru a nu „ține ouăle în același coș”, așa cum deseori ne îndeamnă experții financiari.

Contul de economii ING Economii

Contul de economii ING Economii te ajută să economisești bani în ritmul tău: ai permanent acces la banii tăi, fără a pierde un leu din dobânda acumulată până în acel moment.

Cum ai acces la ING Economii? Foarte simplu! Direct din Home’Bank, îți transferi suma dorită către contul de economii, pentru a primi dobânda oferită de bancă pentru acest instrument. Oricând ai nevoie de bani, îi transferi către contul curent, fără ca dobânda să fie afectată de vreun termen de păstrare a banilor.

Dacă optezi pentru serviciul „Plăți recurente” , atunci suma stabilită de tine va fi mutată din contul tău curent ING  în contul ING Economii,  în ziua și cu frecvența alese de ține. Poți începe cu sume mici, care nu îți afectează bugetul, și mări sumele și chiar frecvența depunerilor, pe măsură ce te obișnuiești să economisești.

Un depozit la termen special: Depozitul Bonus

Depozitul Bonus este unul special, pentru că îți oferă o dobândă mai mare, pentru a-ți spori mai repede economiile. În momentul redactării acestui articol, de exemplu, bonificația Depozitului Bonus de la ING Bank este de 3.5% p.a.

Depozitul Bonus are un termen fix, de 4 luni, și îl deschizi direct din contul ING Economii.

Poți deschide ING Depozit Bonus cu suma economisită în ING Economii ce depășește media economiilor tale din ultimele 3 luni – mai multe informații despre cum se calculează această medie găsești pe site-ul ING Bank. Poți avea cel mult 200.000 lei în depozite Bonus și maxim 10 depozite Bonus în același timp.

ING Economii pentru copii, creat pentru viitorul micuțului tău

Știm cât de important este pentru fiecare părinte să își știe micuțul fără griji financiare atunci când crește. Pentru a da o mână de ajutor, ING Bank a creat contul ING Economii pentru copii.

Prin acest tip de depozit, ai acces oricând la bani, fără să pierzi dobânda acumulată, ai o dobândă fixă, dar și o bonificație oferită trimestrial de bancă, pentru sumele nou depuse.

Economisește constant pentru copilul tău, chiar și sume mici, iar banii se vor aduna și cel mic va beneficia de un suport financiar consistent atunci când va crește.

Fondurile mutuale ING, create pentru fiecare tip de investitor

Fondurile mutuale îți pot aduce un câștig mai bun decât produsele de economisire. Acestea îți permit investirea banilor în diferite instrumente (acțiuni, obligațiuni etc.), chiar și de pe piața internațională. În funcție de profilul tău de risc, ai de ales între trei tipuri de fonduri mutuale:

  • ING Conservator, creat pentru cei care nu vor să riște prea mult, dar nici câștigurile nu pot fi spectaculoase. ING Conservator investește 90% în obligațiuni și 10% acțiuni;
  • ING Moderat este pentru cei care vor să investească puțin mai curajos, dar cu riscuri rezonabile. ING Moderat investește 70% în obligațiuni și 30% acțiuni;
  • ING Dinamic este pentru cei care caută profituri mai mari pe termen lung și își asumă riscuri mai ridicate. ING Dinamic investește 40% în obligațiuni și 60% acțiuni

Unul dintre serviciile financiare oferite de ING Bank este serviciul “Investiții periodice”. Tu doar fondul mutual și suma pe care vrei să o investești lună de lună, iar de restul se ocupă banca.  Poți investi în acest fel chiar și sume mici lună de lună, pe măsura posibilităților tale. Pe termen lung, prețul mediu ar putea fi mai avantajos pentru ține decât dacă ai investi o suma mai mare deodată.

Tu ce instrumente financiare folosești pentru a-ți spori economiile?

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.