Patru milioane de copii dezvoltă astm în fiecare an

Patru milioane de copii dezvoltă astm în fiecare an ca rezultat al poluării aerului de la mașini și camioane, echivalentul a 11.000 de cazuri noi în fiecare zi. Majoritatea cazurilor noi se înregistrează în locuri în care poluarea este sub limită impusă de Organizația Mondială a Sănătății (OMS), astfel că aerul toxic este mai dăunător decât s-ar fi crezut.

Kuweitul are cea mai mare rată de noi cazuri de astm la copii din cauza poluării create de trafic, fiind urmată în clasament de Arabia Saudită, Canada, Taiwan și Bahrain. Iar New York și Los Angeles din SUA se clasează între primele zece orașe cu cele mai multe cazuri dintre cele 125 analizate.
Copiii sunt în mod special vulnerabili la aerul toxic iar expunerea îi poate lăsa cu plămâni subdezvoltați. Studiul, publicat în jurnalul Lancet Planetary Health, este prima analiză la nivel global privind impactul poluării din trafic asupra astmului.

Orașul cu cele mai multe cazuri de astm Lima din Peru, fiind urmat de Shanghai (China), Bogota (Columbia), Beijing (China) și Tianjin (China). Principalul poluant, dioxidul de nitrogen, este produs în mare parte de vehiculele diesel, multe dintre ele emițând cu mult mai mult decât este permis, chiar și după scandalul Dieselgate.

„Îmbunătățirea accesului către forme mai curate de transport, precum transportul public electric, mersul pe bicicletă și mersul pe jos, ar reduce nivelul de astm și ar îmbunătăți condiția fizică”, a declarat profesoara Susan Anenberg de la Universitatea George Washington.
sursa profit.ro

You might also like