Peste 2.000 de viroze şi 22 de cazuri de gripă in Harghita

Peste 2.000 de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare şi 22 de cazuri noi de gripă au fost înregistrate în Harghita în ultima săptămână, numărul fiind în creştere atât faţă de săptămâna precedentă, cât şi faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Datele furnizate de şefa Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Harghita, dr. Tar Gyongyi, arată că în săptămâna 3-9 februarie au fost raportate 2.023 de viroze şi 83 de pneumonii şi au fost confirmate 22 de cazuri de gripă.

Numărul este în creştere faţă de săptămâna precedentă, când s-au înregistrat 1.884 de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare, 82 de pneumonii şi 13 cazuri de gripă.

În ultima săptămână, în Harghita nu s-a înregistrat decesul niciunei persoane diagnosticate cu gripă, în vreme ce în săptămâna precedentă au murit doi bărbaţi, care sufereau şi de alte afecţiuni şi care au fost diagnosticaţi şi cu gripă.

„În Harghita se constată o creştere a cazurilor de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare, a numărului de pneumonii, cu unele cazuri mai grave care au necesitat internarea şi cu o activitate mai mare a virusurilor gripale. Interesant faţă de alţi ani este că se constată o mixtură de virusuri, avem în circulaţie şi virus gripal de tip A şi virus gripal de tip B, avem chiar şi cazuri mixte, existând cazuri în care ambele virusuri au fost puse în evidenţă la acelaşi pacient”, a declarat…

Continuarea Aici

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.