Peste jumătate dintre adulţii din UE sunt supraponderali

În data de 21.07.2021, Oficiul European de Statistică (Eurostat) a publicat datele studiului conform căruia, 45% dintre adulţii care locuiau în 2019 în Uniunea Europeană aveau o greutate normală, puţin mai mult de jumătate (53%) erau consideraţi supraponderali (36% pre-obezi şi 17% obezi), iar aproape 3% subponderali, potrivit Indicelui lor de masă corporală (IMC).

Exceptând persoanele de 75 de ani sau mai mult, cu cât este mai ridicată vârsta cu atât e mai ridicată şi proporţia persoanelor supraponderale: cea mai mică proporţie este în rândul categoriei de vârstă 18 – 24 de ani (25%), iar cea mai mare la categoria de vârstă 65 – 74 de ani (66%) – la fel cu nivelul ratei obezităţii (6% faţă de 22%).

De asemenea, şi în cazul educaţiei tendinţa este similară. Procentul persoanelor supraponderale scade în condiţiile creşterii nivelului de educaţie: în timp ce procentul adulţilor supraponderali în rândul celor cu educaţie scăzută se afla la 59% în 2019, era de 54% pentru cei cu educaţie medie şi de 44% pentru cei cu nivel educaţional ridicat. Şi rata obezităţii scade în funcţie de nivelul de educaţie: de la 20% în rândul adulţilor cu educaţie scăzută şi 17% la cei cu educaţie medie, la 11% din adulţii cu nivel educaţional ridicat.

Procentul adulţilor supraponderali diferă în rândul statelor membre UE, cel mai crescut procent este în Malta şi Croaţia (ambele cu 65%), iar cel mai mic procent se…

Continuarea Aici

You might also like
Leave A Reply

Your email address will not be published.