Pintea, la patru ani după Colectiv, recunoaște că spitalele nu sunt pregătite

 Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat, vineri, că deși s-au schimbat multe lucruri în domeniul medical, după tragedia de la Colectiv, spitalele nu pot fi pregătite pentru un număr atât de mare de victime. „Nicio țară din Europa nu poate”, spune Pintea.

Întrebată, vineri, la Digi Tv, dacă spitalele sunt mai bine pregătite în prezent decât au fost acum patru ani, când a avut loc tragedia de la Colectiv, Sorina Pintea a spus că sunt lucruri certe care s-au întâmplat, dar în continuare nu se poate face față la un număr atât de mare de pacienți.

„Bineînțeles că sunt mai pregătite și sunt lucruri certe care s-au întâmplat. Din păcate nu pot fi pregătite pentru un număr atât de mare de victime și cred că nicio țară din Europa nu poate fi pregătită pentru un număr atât de mare de victime. Dar s-au făcut pași foarte importanți, pe care putem să-i demonstrăm, există. Inclusiv procesul de îngrijire s-a îmbunătățit calitativ, pentru că medicii și personalul medical au fost la specializări în străinătate, în Franța, și încă mai merg. S-au făcut pași importanți”, a spus Sorina Pintea, ministrul Sănătății.

Pintea a mai spus că centrele de mari arși au fost dotate cu aparatură medicală, iar în prezent sunt mai multe paturi pentru victimele incendiilor.

„Centrele pentru mari arși au fost dotate cu aparatură medicală printr-un program al Guvernului României și Banca Mondială,…

Continuarea Aici

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.