Prăjirea în ulei de măsline adaugă legumelor nutriențI suplimentari

Spuneți adio legumelor fierte fără gust; prăjirea acestora poate îmbunătăți efectiv profilul lor nutrițional, constată studiul.

Nu este nevoie să compromiteți aroma pentru sănătate! Un nou studiu din cadrul Universității din Granada, Spania, a constatat că prăjirea legumelor în ulei de măsline extra virgin (EVOO) poate fi mai sănătos decât fierberea.

De când uleiul de măsline este atât de des folosit în bucătăria mediteraneană, cercetătorii au decis să studieze mai îndeaproape ce se întâmplă cu legumele atunci când sunt gătite. Există o presupunere comună că mai puțin ulei este mai bun atunci când se gătește și că legumele sunt mai sănătoase atunci când sunt crude. Din comunicatul de presă:

Cercetătorii au luat patru legume populare – vinete, tomate, cartofi și dovleac – și le-au preparat trei feluri. O metodă a fost prăjirea în uleiul de măsline extra-virgin, alta fierberea în apă, iar ultima metodă fierberea într-un amestec de apă și ulei de măsline.

„Legumele au fost păstrate, de asemenea, în condiții optime pentru a măsura cu precizie conținutul lor de umiditate, grăsime, materie uscată și fenol, împreună cu capacitatea antioxidantă, înainte și după fiecare metodă de gătit.”

Ceea ce au descoperit a fost surprinzător. Legumele prăjite au avut un nivel mai ridicat de fenoli naturali, care sunt antioxidanți care ajută la prevenirea bolilor cronice degenerative, cum ar fi…

Continuarea pe News 24

You might also like