„Prea curând” pentru a lăsa Boeing 737 MAX să zboare din nou, spun familiile victimelor accidentului Lion Air

Unele dintre rudele victimelor unui accident fatal al Boeing 737 MAX în Indonezia au criticat decizia autorităților aeronautice americane de a permite avioanelor să se întoarcă pe cer, spunând că mișcarea vine prea curând.

Administrația Federală a Aviației din SUA (FAA) a ridicat, miercuri, interdicția de zbor asupra Boeing 737 MAX impusă după două accidente mortale în Indonezia și Etiopia, care au ucis 346 de persoane în decurs de cinci luni în 2018 și 2019.

La doi ani după ce avionul operat de Lion Air din Indonezia s-a aruncat în Marea Java, ucigându-i pe toți cei 189 de la bord, tragedia este încă crudă. „Autoritățile americane nu ar fi trebuit să ridice ordinul de pregătire atât de repede”, a spus Aris Sugiono, care și-a pierdut sora și cumnatul în accident.

„Trebuie să ia în considerare sentimentele familiiinlor victimei.”

În trecut, autoritățile de reglementare aeriene globale au urmat cu promptitudine îndrumările FAA, acreditate timp de decenii cu siguranța aviatică pionieră. Însă mulți se îngrijorează acum de respectarea linia FAA după ce agenția SUA a fost acuzată de supraveghere laxă.

„Este prea devreme”, a fost de acord Anton Sahadi, care avea două rude tinere la bordul zborului condamnat. „Nu a fost doar zborul Lion Air, ci și victimele din Etiopia … Familiile victimelor nu s-au recuperat încă 100%”.

Familiile victimelor accidentului etiopian au declarat că au simțit…

Continuarea Aici

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.