Pregatirea masinii pentru iarna

Pregatirea automobilului pentru sezonul rece este o practica deja cunoscuta pentru multi posesori de masini. Cu toate acestea, nu putini sunt cei care amana acest proces si ajung in situatia in care iarna ii ia prin surprindere si raman blocati in diferite zone greu accesibile.

Verificarea si asigurarea bunei functionari a masinii

Inainte de sezonul rece este recomandata o vizita la un mecanic autorizat care sa confirme starea buna a componentelor masinii sau, in cazul unor probleme, sa le depisteze si sa asigure rezolvarea lor.

Pornind de la verificari de baza asupra antigelului, uleiului sau bateriei si pana la verificari la nivelul partii mecanice a vehiculului privind directia, starea placutelor de frana, tractiunea, distributia si multe altele, efectuarea acestor controale reprezinta siguranta de a porni la drum chiar si in conditii nu foarte favorabile ale vremii.

Echiparea corespunzatoare a masinii

In ceea ce priveste echiparea masinii pentru iarna, cel mai important aspect il reprezinta schimbarea anvelopelor. In timpul iernii, masina circula de multe ori in conditii nefavorabile, pe zapada ori pe gheata, astfel incat calitatea anvelopelor alese este esentiala. Un set de anvelope de buna calitate poate salva vieti in anumite situatii, fiind asadar nevoie sa se acorde o atentie sporita acestei schimbari.

Totodata, echipamentul pregatit pentru masina trebuie sa contina lanturi antiderapante, antigel, lichid de parbriz, lopata, matura, racleta si alte obiecte necesare pentru deszapezire.

In acelasi timp, existenta unei truse de prim ajutor este esentiala, insa aceasta este obligatorie indiferent ca masina este utilizata iarna, primavara, vara sau toamna.

Pe langa faptul ca pregatirea corespunzatoare a masinii pentru iarna poate asigura siguranta proprie pe sosea, aceasta ajuta soferii si sa nu primeasca amenzi de la politistii care vor intensifica verificarile in perioada urmatoare.

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.