Preluarea a 10% din compania germană de biotehnologie CureVac de către GSK

Pentru a cumpăra o participaţie de 10% la compania germană de biotehnologie CureVac, GlaxoSmithKline (GSK), a anunţat luni că va investi 130 de milioane de lire sterline (163 de milioane de dolari). Grupul farmaceutic britanic doreşte o colaborare, pentru a dezvolta până la cinci vaccinuri de tip mRNA, cu tehnologia pe care o foloseşte deja CureVac. Astfel, GlaxoSmithKline (GSK), colaborarea dintre cele două, va ajuta  pentru a găsi un vaccin împotriva noului coronavirus, transmite Reuters.

Dar, programele de cercetare ale CureVac pentru vaccinurile COVID-19 mRNA şi turbare nu sunt incluse în această tranzacţie, au anunţat cele două companii.

Din acest punct de vadere, CureVac a demarat, de altfel, etapa de testări pe subiecţi umani a unui vaccin experimental împotriva noului coronavirus în Germania şi Belgia, având drept obiectiv declarat o potenţială aprobare a noului vaccin şi lansarea acestuia pe piaţă la jumătatea anului viitor.

Compania CureVac, a obţinut, luna aceasta, un credit de 75 de milioane de euro de la Banca Europeană de Investiţii (BEI) pentru dezvoltarea de vaccinuri şi extinderea capacităţilor de producţiein acest domeniu.

Împrumutul oferit de BEI, îi va permite să investească în tehnologia mRNA şi să urgenteze construcţia celei de a patra facilităţi de producţie amplasată în apropiere de sediul său de la Tuebingen, Germania, a percizat CureVac.

Aşadar, creditul de 75 de milioane de euro de la BEI este…

Continuarea Aici

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.