Preşedintele Klaus Iohannis, a avut o întâlnire cu prim-ministrul Guvernului landului, Markus Soder.

„Este cunoscut faptul că relaţiile dintre România şi Bavaria sunt unele deosebite. Noi avem o relaţie care durează de mulţi ani. Cred că este foarte important să semnalăm că relaţia noastră, şi pentru România şi pentru germanii din România care trăiesc în Bavaria, reprezintă o punte deosebită între România şi Bavaria”, a afirmat preşedintele Iohannis.

El a precizat că va exista o reuniune a Comisiei mixte România – Bavaria, „lucru foarte important nu doar pentru relaţiile politice, ci şi pentru relaţiile economice”.

„Astăzi avem posibilitatea să vorbim despre teme europene. În acest sens, sunt sigur că vom vorbi şi despre ceea ce am făcut noi în Europa. (…) România, pe parcursul exercitării preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, a primit foarte multă susţinere din partea Guvernului bavarez. Vom aborda teme ca Brexit, bugetul multianual şi altele. Cred că împreună vom reuşi să ajungem la unele concluzii pozitive”, a spus Klaus Iohannis.

Prim-ministrul Guvernului landului Bavaria, Markus Soder, a salutat realegerea lui Klaus Iohannis în funcţia de preşedinte şi a subliniat că România reprezintă un partener important.

„România este un partener foarte important în Europa, pentru Bavaria este foarte important. (…) Suntem cei care construiesc punţi pentru Europa. Credem că această Europă nu este condusă doar central din Bruxelles şi nu se mişcă doar între Germania şi Franţa, ci există şi interesul şi…

Continuarea Aici

You might also like