Prețurile petrolului au fost stabilite pentru un câștig săptămânal pe fondul lansărilor vaccinului coronavirus

Prețurile petrolului au scăzut vineri, dar au fost stabilite pentru a șasea săptămână de câștiguri, deoarece lansarea de noi programe de vaccinare cu coronavirus a alimentat speranța că cererea de combustibil va reveni anul viitor.

Brent a scăzut cu 19 cenți sau 0,4%, la 50,06 dolari pe baril până la 0946 GMT, după ce a crescut joi peste 51 dolari pe baril, joi, până la maximul de la începutul lunii martie.

Petrolul american a scăzut cu 11 cenți, sau 0,2%, la 46,67 dolari pe baril, după ce a crescut cu aproape 3% în sesiunea precedentă. Studiile promițătoare ale vaccinului au contribuit la ridicarea unei posomorâri față de creșterea record a numărului de noi infecții cu coronavirus și de decese din întreaga lume.

Marea Britanie a început vaccinările în această săptămână și Statele Unite ar putea începe vaccinările încă din weekend-ul următor, în timp ce Canada a aprobat miercuri primul său vaccin cu vaccinuri inițiale care urmează să vină de săptămâna viitoare.

„Optimismul vaccinului … pare să continue nevătămat din cauza aprobărilor spate-în-spate pe care le primesc vaccinurile și lansarea mai rapidă decât se credea anterior a primelor campanii pe piețele cheie”, a spus analistul Rystad Energy, Paola Rodriguez-Masiu. 

Consilierii externi ai Administrației SUA pentru Alimente și Medicamente au votat pentru a aproba utilizarea de urgență a vaccinului Pfizer, deschizând calea către agenție pentru…

Continuarea Aici

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.