Producătorii vaccinului Covid ar trebui să colaboreze cu țările mai sărace, spune șeful OMC

Firmele farmaceutice care produc vaccinul Covid-19 ar trebui să facă suficient de multe doze pentru toți oamenii din lume sau să predea voluntar tehnologia lor țărilor în curs de dezvoltare, spune noul șef al OMC.

Dr. Ngozi Okonjo-Iweala a spus că „nu este acceptabil” să lăsăm țările mai sărace la „sfârșitul cozii” pentru vaccinuri. Ea a arătat acordul AstraZeneca de a-i transfera tehnica de producție către un producător de vaccinuri în masă din India.

O astfel de „licențiere voluntară … ar putea salva mult mai mulți oameni”, a spus ea. „Există o anumită capacitate în țările în curs de dezvoltare neutilizate acum. Să avem același tip de aranjament pe care îl are AstraZeneca cu Institutul Serului din India”, a declarat ea pentru editorul de economie al BBC Faisal Islam.

„Novovax, J & J și toți ceilalți ar trebui să urmeze exemplul”, a spus ea, referindu-se la alți producători de vaccinuri.

Dr. Okonjo-Iweala, care a devenit director general al Organizației Mondiale a Comerțului la începutul acestei luni, a recunoscut că membrii au fost împărțiți cu privire la problema relaxării regulilor OMC privind proprietatea intelectuală, astfel încât mai mulți producători de medicamente să poată face vaccinul.

Problema a fost pusă de India, Africa de Sud și zeci de țări mai sărace care doresc să reproducă liber vaccinurile. Țările mai bogate au rezistat unei astfel de mișcări, deși administrația…

Continuarea Aici

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.