Profesionalism deplin pe pârtie. Monitorii de schi ai României au excelat la congresul Interski

Zilele acestea au fost perfecte pentru a-și arăta priceperea monitorii de schi, cu toate că sezonul este la final, iar turiștii vor mai veni la schi abia din sezonul viitor. Echipa României a lăsat gurile căscate pe pârtiile din Bulgaria unde s-au adunat schiori profesioniști din întreaga lume. Exercițiul realizat de echipa României a stârnit ropote de aplauze și multă admirație.

La deschiderea „Olimpiadei monitorilor de schi” au participat 20 dintre cei mai pricepuți instructori de schi din România și au lăsat cele mai bune impresii. Sincronizarea la secundă și alunecarea perfectă nu au fost niște exerciții ce au lăsat mască doar pe începători.

Monitorii de schi ai țării noastre a dus o bătălie grea cu cele mai bune echipe din întreaga lume, cu mii de kilometri de pârtii în spate și ani de tradiție. Printre acestea se numără și Austria, Canada sau Statele Unite. Cu toate acestea, românii au făcut o treabă perfectă pe pârtie.

Instructorii care alcătuiesc echipa României sunt din Predeal, Poiana Brașov, Timișoara și Hunedoara. Se pare că și-a găsit loc printre instructorii cei tineri și un veteran în vârstă de 51 de ani.

„Sunt Craciun Ion, zis Iulian, sunt cel mai tânăr membru, m-am simţit foarte bine şi sper să mai pot să particip”

„Este deosebit să te întâlneşti cu monitori din toată lumea, la cel mai înalt nivel”- au declarat doi dintre monitorii de schi.

Evenimentul se numește congresul Interski și se desfășoară din patru în patru ani unde participă mii de monitori de schi din lumea întreagă. Interski este cea mai mare organizație din turism din care România face parte din anul 1999.

„E un fel de olimpiadă a instructorilor de schi. Au venit din întreaga lume, Australia, Noua Zeelandă, Chile, etc. Au ajuns la faza asta echipele de demo, deci este practic nivelul cel mai ridicat” a declarat membru demo-team România, Mario Coteneanu 

„Este un vector important de promovare a turismului în România şi a staţiunilor montane din România. De asemenea, este un vector important pentru ridicarea nvelulului de pregătire a monitorilor din România” a spus președintele Asociației Monitorilor Profesioniști, Codru Popescu.

Sursa: observator.tv

You might also like