Proiect unic în România

Sursa: Financiarul.ro.

Proiectul unic în România, ,, Sat Alzheimer” a fost declarat eligibil și va fi construit din fonduri europene. Se va întâmpla la Iași și va fi înființat de Institutul de Psihiatrie Socola. Proiectul are o valoare de peste 1,4 milioane de euro, iar aproximativ 90 la sută de fonduri sunt nerambursabile. Si va fi structurat pe două obiective: depistarea pacienților în stadiul de pre-demență a bolii Alzheimer prin screening populațional și construirea propriu-zisă a „Satului Alzheimer”.

Proiectul „Construire Centru de Excelenţă pentru Diagnosticarea şi Tratamentul Demenţei Alzheimer”, propus spre finanţare de către Institutul de Psihiatrie „Socola” Iaşi a fost declarat eligibil și are o valoare de 1.444.444 de euro (din care 1.300.000 finanţare nerambursabilă) şi va intra în următoarea etapă a procesului de evaluare şi selecţie, cea tehnică şi financiară, transmite instituția într-un comunicat de presă.

„În condiţiile în care, în acest moment, în România nu există un sistem standardizat privind prevenţia şi asistenţa pacienţilor cu demenţă Alzheimer, Institutul de Psihiatrie „Socola” Iaşi va implementa un proiect în premieră pentru ţara noastră. Acesta este structurat pe două obiective: depistarea pacienţilor în stadiul de pre-demenţă a bolii Alzheimer prin screening populaţional (prin determinarea cantitativă din sânge a unor biomarkeri biochimici; coordonatori prof….

Continuarea pe News 24

You might also like