Rănit în Colectiv, la Parchetul General

 Adrian Albu, rănit în timpul incendiului de la Colectiv, în urma căruia și-a pierdut și sora, a venit, marți dimineața, la Parchetul General, unde au loc noi audieri, la 4 ani de la tragedie. Surse judiciare au declarat că la audieri este așteptat și șeful DSU, Raed Arafat.

Victime și familii ale victimelor incendiului de la Clubul Colectiv a u vneit, marți, la Parchetul General, unde au loc noi audieri în dosar.

Adrian Albu, rănit în timpul incendiului, în urma căruia i-a murit sora, spune că este conștient că nicio țară din Uniunea Europeană nu ar fi făcut față unei asemenea tragedii. Reclamă faptul că nu s-a activat din primul moment Mecanismul European de Protecție Civilă.

„Avem un proces care este în desfășurare și în care se fac audieri în fiecare săptămână și mai avem a doua urmărire penală, cea referitoare la cum am fost tratat și la transferul în străinătate (…) S-au văzut câteva lucruri care s-au mișcat cumva, la presiunea noastră. Referitor la tragedia de la Colectiv, nicio țară din UE nu ar fi putut să facă față. De aceea, Mecanismul European de Protecție Civilă ar fi trebuit activat din primul moment, nu să ne apucăm să facem protocoale bilaterale cu fiecare spital în parte. Trece timpul și pacientul nu poate să aștepte. Și asta costă vieți”, a spus Adrian Albu.

Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, că la audierile de marți a fost chemat și șeful Departamentului pentru…

Continuarea Aici

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.