Razvan Cuc a mers cu trenul de la Bucuresti la Constanta

Acesta a vrut sa verifice starea infrastructurii feroviere. Ministrul s-a deplasat cu un tren InterRegio pe ruta Bucuresti-Constanta, cu plecare la ora 09:30 si a ajuns la destinatie cu 6 minute mai devreme. Acesta s-a declarat multumit de conditiile din tren si a promis finantare pentru imbunatatirea si modernizarea liniei de cale ferata Constanta-Mangalia.

„Am decis sa fac aceasta calatorie astazi cu operatorul national de transport feroviar, tocmai pentru a vedea exact cum se desfasoara conditiile de trafic, de circulatie, pentru romani, pentru turisti care vin la mare. Am venit cu un tren care a fost modernizat in 2018 in Romania. Asta este foarte important, toate investitiile pe care le va derula de acum CFR Calatori pe partea de modernizare de vagoane, de locomotive se vor face in Romania.”, a declarat Razvan Cuc.

„Am fost multumit de conditii, am facut o inspectie in tot trenul sa vad si toaletele cum sunt si totul a decurs conform asteptarilor, adica foarte bine. O calatorie de doua ore, 225 de kilometri, eu cred ca merita sa venim cu trenul la mare, daca ma intrebati pe mine.”
Ministrul Transporturilor, Razvan Cuc, a anuntat la Constanta, ca in acest an vor fi modernizate peste 300 de vagoane de tren, lucrarile urmand a se face in tara noastra.

“Anul acesta se vor moderniza pentru 300 de vagoane in Romania, in unitatile care au astfel de obiect de activitate. Au dublu alocarea bugetara la CFR Calatori pentru a moderniza aceste vagoane, vom moderniza materialul rulant suplimentar bineinteles se va face si achizitie de material rulant asa cum stiti atat prin Autoritatea de Reforma Feroviara, cat si prin CFR Calatori”, a explicat Razvan Cuc.

El a mai spus ca va fi modernizat si tronsonul de cale ferata Constanta – Mangalia, investitia ridicandu-se la 200 de milioane de euro.

“Tronsonul acesta care este foarte folosit doar trei luni, in perioada turistica de catre turisti, va intra in reabilitare in acest an pe fondurile CFR Infrastructura. Am vorbit cu directorul de la CFR Infrastructura, este un proiect destul de costisitor, vorbim de 200 de milioane de euro, probabil ca se va lansa si un proiect de modernizare, dar intretinerea se va incepe anul acesta la acest tronson de cale ferata. Sunt 50 de kilometri de cale ferata”, a explicat ministrul Transporturilor.

Razvan Cuc mai spus ca a avut discutii cu calatori din tren, iar cei mai multi i s-au plans de anumite intarziere pe alte tronsoane de cale ferata, precizand ca va avea o discutie cu conducerile de la CFR Infrastructura si CFR Calatori pentru a vedea cum pot fi eliminate anumite restrictii de viteza

sursa wall-street.ro

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.