RDC a anunţat sfârşitul focarului de Ebola soldat cu moartea a 55 de persoane

Eteni Longondo ministrul Sănătăţii din Republica Democratică Congo (RDC)  a anunţat, miercuri sfârşitul unui focar de Ebola, în vestul ţării care a infectat 130 de persoane şi ucis 55, informează Reuters.

Focarul a apărut în iunie, chiar înainte ca ţara să declare sfârşitul unei epidemii de Ebola separate, în est, care a fost a doua cea mai letală din istorie, soldată cu moartea a peste 2.200 de persoane.

„Vă mulţumesc din toată inima tuturor acelora care au urmărit neobosit cazurile, au oferit tratament şi au vaccinat persoane în comunităţi adesea izolate, ascunse în păduri tropicale dense”, a declarat pe Twitter directoarea regională a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) pentru Africa, Matshidiso Moeti,  imediat după anunţul ministrului.

În ultima perioadă, RDC s-a confruntat cu 11 focare de Ebola de la descoperirea virusului în apropiere de râul Ebola în 1976 – mai mult decât dublu faţă de oricare altă ţară din această regiune.

Pădurile sale ecuatoriale sunt un rezervor natural pentru virus, care provoacă vărsături severe şi diaree şi se răspândeşte repede prin contactul cu fluidele corporale contactate.

Sursa: News24.ro.

Continuarea Aici

You might also like