Recompensă de 1.400 de dolari locuitorilor testaţi voluntar şi cu diagnostic confirmat

Tuturor locuitorilor care se vor prezenta voluntar la control cu simptome de îmbolnăvire cu coronavirus şi al căror diagnostic va fi confirmat după testare,  oraşul din provincia chineză Hubei, epicentrul epidemiei globale de coronavirus,  câte 10.000 de yuani (1.426 de dolari), transmite Reuters.

In Qianjiang, un oraş cu circa un milion de locuitori, situat la 150 km de Wuhan, capitala provinciei, a raportat până acum 197 de cazuri de contaminare şi îşi intensifică eforturile de a se asigura că cei infectaţi sunt izolaţi şi trataţi.

Suma promisă este cea mai ridicată dintre recompensele financiare oferite de unele regiuni pentru a-i încuraja pe locuitori să se prezinte de bunăvoie pentru controale medicale.

Provincia Hubei a raportat peste 65.000 de cazuri de contaminare şi mai mult de 2.600 de decese. La nivel mondial, bilanţul deceselor a ajuns la circa 2.800, iar cel al infectărilor la 80.000.

Dacă diagnosticul de contaminare cu coronavirus se confirmă, grupul de lucru din Qianjiang  a anunţat că,  persoana va avea dreptul să primească recompensa integrală de 10.000 de yuani. Cei care au fost diagnosticaţi anterior nu sunt eligibili.

Cei în cazul cărora diagnosticul de contaminare nu va fi exclus deocamdată vor primi câte 1.000 de yuani, iar cei declaraţi cazuri ‘suspecte’ vor primi câte 2.000 de yuani, au precizat autorităţile.

Şi alte zone din Hubei, precum districtul Hanyang din Wuhan şi oraş învecinat Huangguang,…

Continuarea Aici

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.