Reguli de buna purtare

Un set de reguli de conduita in societate dupa care sa ne ghidam ne va fi intotdeauna de folos in interactiunile noastre.

1. Felul cum ii strangi mana interlocutorului tau este foarte important. Prima impresie se bazeaza pe asta. Pentru a saluta corect, trebuie sa urmezi cateva reguli:
– strange-i mana dreapta doar cu o mana, fara sa o tii prea mult si fara sa ii pui mana de brat;
– pentru a saluta o femeie, te poti apleca usor.
2.Sa fii punctual este absolut necesar. Ar trebui sa ajungi la intalniri la timp sau putin mai devreme, iar daca te afli in intarziere suna si cere-ti scuze.

Mai mult decat atat, e indicat sa oferi ca mai multe complimente. Compania ta va fi mai placuta si, procedand astfel, vei da dovada de spirit de observatie si abilitatea de a vedea detaliile.

3. Regulile de buna purtare spun ca atunci cand te intalnesti cu cineva pe care nu il cunosti trebuie sa fie de fata si un mediator. De exemplu, un prieten comun, care sa va faca cunostinta.

Un barbat nu ar trebui sa ii tina geanta unei femei chiar daca vrea sa ii dea o mana de ajutor. El ii poate lua doar haina, pentru a o duce la garderoba.

4. Hainele potrivite iti vor da incredere in tine si te vor ajuta sa faci o buna impresie. Asta nu inseamna ca trebuie sa cumperi unele scumpe. De exemplu, pentru un barbat, este foarte important sa aiba pantofii curati si un sacou/jacheta a carei marimi sa i se potriveasca.
Femeile ar trebui sa aleaga o pereche de pantaloni sau o fusta care au o culoare inchisa si sa adauge lumina prin alegerea unei jachete, bluze colorate. In plus, alegand o multime de bijuterii vei da dovada de prost gust.

5. Daca esti invitatul cuiva la masa si sunt prezente persoane pe care nu le cunosti, nu vorbi cu ei inainte de a va face cineva cunostinta.

De asemenea, fii atent si la cum tii mainile. In niciun caz nu le pune pe masa. Mai mult, punandu-ti telefonul pe masa dai de inteles ca nu esti interesat de conversatie.

6. O buna postura si asezarea picioarelor cand stai jos sunt cruciale. Daca te-ai asezat intr-un fotoliu jos, nu sta picior peste picior, ci tine genunchii aproape unul de altul si inclina usor picioarele. Poti utiliza trucul regal, pune un picior unul in spatele celuilalt, incrucisand gleznele.

sursa digi-life.tv

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.