Reînfiinţarea bucătăriei în cadrul unităţii medicale din Timisoara

Noul manager al Spitalului Judeţean Timişoara, Raul Pătraşcu, a declarat, pentru AGERPRES, că doreşte reînfiinţarea bucătăriei în cadrul unităţii, pentru ca mâncarea să ajungă caldă la pacienţii internaţi, în cel mult o jumătate de oră de la preparare, după ce serviciul a fost externalizat către o firmă privată, în anul 2006.

El spune că nu are obiecţii la adresa firmei de catering privind calitatea meniului, dar vrea suplimentar să le creeze pacienţilor şi personalului abonat la viitoarea cantină un spaţiu de relaxare şi de socializare antistres.

„Fiind vorba despre un spital cu peste 400 de paturi, doresc să readuc cantina în spital, aşa mi se pare normal, ca mâncarea să fie preparată în spital. Asta nu exclude posibilitatea de a fi tot o firmă de catering, nu neapărat să angajăm din nou personal, ci tot o firmă profesionistă, dar care să gătească hrana aici, să avem un spaţiu atât pentru pacienţi, cât şi pentru medici, infirmiere, asistente, care să poată să şi socializeze în timpul mesei. Avantajul va fi că mâncarea este pregătită şi servită chiar şi în mai puţin de 30 de minute, angajaţii au loc de socializare şi destresare. Este un lucru pe care mi-l doresc şi care este apreciat de toţi, de la pacienţi la medici. În toate spitalele moderne din Occident şi din SUA este un astfel de loc în spital”, a afirmat Raul Pătraşcu.

El a explicat că, potrivit protocolului încheiat cu firma de…

Continuarea Aici

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.