Reluarea activităţii normale a Spitalului ‘Victor Babeş’ Timişoara

Revenirea la activitatea medicală normală a Spitalului de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie “Victor Babeş” din Timişoara se va face treptat, cu respectarea aceloraşi reguli stricte de protecţie, cei mai expuşi fiind medicii şi asistenţii medicali, a declarat vineri, pentru AGERPRES, directorul spitalului, Cristian Oancea.

Dar data de la care ar putea fi făcut primul pas în acest sens depinde de momentul în care trendul îmbolnăvirilor se va menţine descrescător, decisivă fiind perioada de până în 10-15 iunie. În cazul în care curba va redeveni ascendentă, pneumologul Cristian Oancea spune că cel de-al doilea val pandemic nu va fi în toamnă, ci în iulie-august.

“Revenirea la activitatea normală a spitalului vrem să o facem treptat. Dacă trendul este descendent şi continuăm cu aceeaşi linie ca şi până acum, sperăm ca în iulie – august să intrăm într-o activitate normală, iar colegii de la Pneumologie cât şi cei de la Boli Infecţioase şi cei de la Chirurgie Toracică ‘să-şi reintre în drept’. Nu ştim ce va fi la începutul lunii iunie; dacă vom asista la o nouă explozie de COVID-19, atunci vom amâna, până când se stinge pandemia în zonă. Ne îngrijorează acum perioada până prin 10-15 iunie, asaltul acesta al diasporei pe graniţa de vest şi faptul că o parte a populaţiei nu respectă regulile de distanţare fizică şi purtarea măştii. Dacă va fi o exacerbare virulentă a virusului, atunci cel de-al…

Continuarea Aici

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.