România se poate întoarce la restricții. Raef Arafat a făcut anunțul

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, susține că trendul crescător al numărului de îmbolnăviri cu COVID-19 declarat în ultimele zile se poate păstra, asta dacă oamenii nu vor alege să respecte toate măsurile impuse de către autorități, măsuri precum purtarea măștii de protecție, distanțare fizică și igienă. În plus, Arafat este de părere că se poate lua decizia de întoarcere la toate măsurile restrictive, dacă lucrurile vor scăpa iar de sub control.

„Nerespectarea lor poate să ducă la creşteri care sunt dincolo de controlul nostru şi să nu putem să mai stăpânim situaţia” dezvăluie medicul.

Raed Arafat a afirmat sâmbătă, în cadrul unei intervenții la Digi24, cu gândul la tendința crescătoare al numărului de cazuri noi de infectare cu SARs-CoV-2 că  „există şanse să se păstreze, depinde de modul cum ne comportăm” .

Raed Arafat declară noi cazuri foarte grave apărute

Acesta a mărturisit că s-a accentuat nu doar numărul de infectări, dar și cel al internărilor la terapie intensivă, de la 120-130 la 170 de bolnavi în stare gravă.

Arafat mai este de părere că nerespectarea măsurilor cum ar fi purtarea măștii de protecție în spații închise, distanțarea fizică dar și igiena mâinilor poate duce la o nouă creștere alarmantă a numărului de cazuri până în clipa în care sistemul sanitar nu va mai putea face față.

Acesta susține că această creștere…

Continuarea Aici

You might also like