Salata beof este binevenită pe mesele românilor cu o singură condiție

Masa de Paști, la fel ca cea de Crăciun, este foarte bogată în diverse preparate gustoase dar și sățioase. În schimb, trebuie să avem grijă, deoarece carnea de miel trebuie să fie consumată în cantități reduse, ouăle nu sunt bune pentru ficat, iar salata beof este plină de calorii. În acest caz ce putem face? Doar renunțăm la toate aceste bucate tradiționale excepționale de teamă că ne vom îngrășa? În nici un caz. Singurul lucru pe care trebuie să îl facem este să le consumăm cu grijă.

Chit că este Crăciun, Paște, 1 Mai sau orice altă sărbătoare, salata beof este una dintre preparatele tradiționale nelipsite și atât de îndrăgite de români. În schimb, medicul nutriționist ne anunță că această salată poate fi binevenită doar dacă ținem cont de un singur lucru.

„Nu contează dacă e cu vită sau pui, contează câtă maioneză are! Despre salata boeuf e vorba, dacă nu aţi ghicit. Un preparat care se vrea dietetic prin definiţie (salată!) poate deveni o bombă calorică atunci când are maioneză din belşug.

Maioneza înseamnă ulei şi fiecare lingură de ulei înseamnă 100 cal, indiferent de sortiment. Când e vorba de maioneză puteţi socoti 80 cal pentru fiecare lingură, adică echivalentul unei felii de pâine”, a postat medicul nutriționist Mihaela Bilic pe Facebook.

Doar pentru că nu vreți să vă îngrășați, asta nu înseamnă că nu mai puteți mânca salată beof în aceste zile de sărbătoare, doar să folosiți maioneza mai cumpătat.

„Salata boeuf (fie ea şi cu pui sau curcan în loc de vită) este un preparat de sezon care aduce laolaltă legumele şi carnea fierte, murăturile şi mazărea. Din punct de vedere nutritional este un aliment complet, care conţine toate categoriile de nutrienţi: glucide, proteine şi lipide.

Singura menţiune este să fiţi zgârciţi cu maioneză, ea trebuie doar să lege ingredientele, nu să le acopere. În felul acesta porţia corectă de salată boeuf înseamnă 2-3 linguri şi doar 300 cal, un aperitiv delicios pentru zilele de sărbătoare”, a mai scris aceasta.

Sursa: clickpentrufemei.ro

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.