Salvia, leacul natural încă din Evul Mediu

Salvia este o plantă foarte cunoscută ca fiind un leac împotriva diferitelor afecțiuni ale organismului. Aceasta poate fi utilizată ca un bun remediu în cazul migrenelor, probleme ale pielii, digestie încetinită, dureri severe sau probleme cu memoria.

Salvia este de foarte mulți ani folosită pe post de remediu având o sumedenie de calităție terapeutice, începând de la probleme digestive până la probleme ale pielii și a dinților.

Începând cu Evul Mediu, atunci când călugărița Hildegarde de Bingen le recomanda tuturor să consume salvie crudă sau gătită ca să scape de „umorile nocive“ și de aciditatea gastrică, această plantă a devenit foarte utilizată. În plus, această plantă a fost benefică și pentru memorialistul Saint-Simon, din perioada regelui Ludovic al XIV-lea, sub forma unui ceai, pentru viață lungă.

Salvia este foarte bogată în vitamine precum A, B, C și minerale esențiale precum calciu, potasiu, fier, sodiu, zinc, magneziu și în plus conține din plin uleiuri volatile vindecătoare. Acestea se regăsesc în frunze și flori, din care se pot realiza cataplasme, infuzii, vin, tinctură, ulei, oțet și pulbere.

Ceai de salvie

Pentru a prepara ceaiul de salvie ai nevoie doar de frunzele și florile plantei, care conțin din abundență uleiuri volatile.

Ai nevoie de o lingură de plantă uscată și măcinată la o cană generoasă cu apă fierbinte. Acoperă și lasă la infuzat 5-7 minute. Strecoară și îl poți consuma atât extern cât și intern.

Ce beneficii are ceaiul de salvie

-are grijă de inimă

-controlează transpirația

-ușurează digestia și combate balonarea

-calmează simptomele menopauzei, inclusiv bufeurile și schimbările spontane de dispoziție

-domolește durerile specifice sindromului premenstrual

-poate fi folosit ca tratament pentru gingivită, stomatită sau afte

-relaxează mușchii

-ameliorează tusea

-are grijă de ficat

-stimulează circulația

-este folositor în cazul atacurilor de panică

-remediu pentru infecțiile respiratorii și al bronșitei

-facilitează somnul și înlătură insomnia

-calmează durerile de gât

-diuretic natural

-înlătură constipația

-ajută în lupta cu kilogramele în plus și reduce nivelul mare de colesterol.

Sursa: clickpentrufemei.ro

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.