Activități de zi cu zi care ne pot duce la un accident vascular

Într-o epocă a exploziei de nou se cere o rapidă adaptare, de asimilare şi de înţelegere a tot ceea ce se întâmplă în jurul nostru iar acest lucru poate genera un stres puternic asupra fiecărei persoane în funcție de capacitatea de adaptarea și înțelegere.

Ce este un accident vascular?

În general, vasele de sânge au legătură cu informaţia, cu modul în care ştim să acceptăm sau nu o informaţie nouă, care ne poate schimba viziunea despre viaţă, astfel dilatarea peretelui arterial determină ruperea vaselor de sânge și implicit hemoragia.

Pentru cei care nu sunt obinuiți să cedeze și cea mai mică ceartă poate duce la un accident vascular, la fel ca și o viață mult prea sedentară deoarece un confort emoțional exagerat ne creează blocaje, care ne împiedică să ne adaptăm la ceea ce se întâmplă în jurul nostru.

De ce să ne ferim în viața de zi cu zi?

Renunţă la fumat. După 2 ani de renunţare la fumat, riscul de a suferi un AVC se reduce deja cu 50%

Ţine colesterolul și hipertensiune sub control.Valorile colesterolului total trebuie să fie sub 180 mg/dl iar ale tensiunii sub 140/90 mmHg.

Diabetul se numără și el printre factorii favorizanţi ai accidentului vascular

Poate cel mai important, Menţine-ţi greutatea normală. Obezitatea este asociată cu apariţia AVC de tip ischemic. Așa că ar fi bine să faci mișcare regulat și să eviți  excesul de grăsimi, sare, dulciuri și alcool.

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.