Ce este anxietatea și cum se manifestă

Ești o persoană temătoare, nesigură, agitată sau poate neliniștită atunci când, de exemplu trebuie să vorbești în fața unui public sau să te duci la un interviu de angajare? Inima îți bate ca și cum mai are puțin și sare din piept iar respirația începe să crească în intensitate din ce în ce mai tare? Ei bine, aceste reacții oarecum exagerate și frecvente de frică pot fi manifestări ale anxietății.

Anxietatea socială se manifestă printr-o stare de frică foarte mare, dar și prin griji duse la extrem, nefondate și incontrolabile. Această teamă exagerată de a comunica cu grupuri de persoane și de a nu fi criticat sau judecat atunci când ești în public, poate duce la stări neplăcute atât la nivel psihic sau fizic. Anxietatea socială este diferită de frică prin caracterul irațional, ca o amenințare ce vine de nicăieri, dar anticipată. Aceasta începe de cele mai multe ori, în copilărie sau în adolescență.

Persoanele ce suferă de anxietate socială nu sunt neapărat timide, însă au tendința de a se concentra pe fiecare greșeală pe care o comit în public. În unele cazuri, anxietatea socială poate implica teama de a vorbi la telefon în prezența altor persoane, de a folosi o toaletă publică sau chiar de a merge de unul singur într-un spațiu public.

Care sunt cauzele anxietății sociale

Din punct de vedere al geneticii, această stare de neliniște se poate moșteni. Conform specialiștilor, însă, fobia…

Continuarea Aici

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.