Ce NU trebuie să consumi dacă te confrunți cu probleme ale tenului

Este adevărat că frumusețea este un aspect care poate fi moștenit de la părinți. Însă, pe lângă genele pe care le putem moștenii, mai sunt și alte aspecte care ne pot influența aspectul fizic, în special al feței. Unele cauze hormonale, dar în principiu, obiceiurile alimentare. Pe lista alimentelor care ne înrăutățesc aspectul tenului se numără și alcoolul sau carnea procesată.

Băuturile alcoolice sunt cel mai bun prieten al petrecerilor, fiind nelipsite de pe mesele festive. Cu toate că alcoolul este o băutură foarte consumată, ocupă un loc primar pe lista produselor care fac rău tenului.

Dermatologii americani susțin că alcoolul este un produs care deshidratează organismul foarte mult, iar pe lângă asta, afectează din plin sistemul imunitar și mai poate provoca dereglări hormonale majore care conduc la apariția acneei.

Produsele lactate fac rău tenului

Dacă tenul nostru ne creează deja probleme, trebuie să avem grijă ca lactatele să lipsească din dieta noastră alimentară.

„Vei observa roşeaţă, vei observa cearcăne. Iar din păcate, o mare parte dintre produsele lactate sunt tratate cu hormoni artificiali, dar şi cu estrogen şi progesteron. Iar acestea îşi pun amprenta pe pielea noastră”, a declarat medicul dermatolog. Sonia Bartra

Dacă se întâmplă să se trezim într-o dimineață cu tenul umflat, în special dacă cu o seară în urmă am luat masa în oraș sau am mâncat de la fast food, ei bine o cauză ar putea fi carnea procesată pe care am consumat-o.

Datorită cantităților mari de sodiu și nitrați, carnea procesată ne poate distruge colagenul și elastina din piele.

Atenție la alergiile, mâncărimea și acneea provocate de cereale

Cerealele pot fi o cauză a îmbătrânirii premature a tenului. Rulourile de sushi dar și sucurile care conțin cantități enorme de zahăr, au exact același efect.

„Dacă ne gândim la zahărul din alimentaţia noastră, el are un efect nociv asupra colagenului. Ne provoacă riduri şi duce la pierderea tonusului pielii” , a mai precizat medicul dermatolog.

Se pare că nici cerealele nu sunt foarte indicate dacă aveți un ten cu probleme. Acestea se numără printre alimentele dăunătoare pentru piele, deoarece pot provoca acnee, alergii dar și mâncărimi.

Toate acestea au la origini ingredientele modificate genetic, dar și chimicale toxice pentru organismul uman.

Sursa: observator.tv

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.