Ceaiul de ceapă

Ceaiul de ceapă are o mulțime de proprietăți medicinale. În afară de mirosul specific, gustul unui ceai de ceapă diferă în funcție de de tipul legumei folosite.

Ceapa este cultivată și folosită încă din antichitate. Ceaiul de ceapă sălbatică era folosit de mamele din tribul Blackfeet pentru a transfera proprietățile sale benefice către bebelușii lor. În schimb, tribul Cheyenne folosea ceaiul de ceapă pentru reduce durerile cauzate de bubele din cap.

Substanțele fitochimice din ceaiul de ceapă precum disulfidele, trisulfidele, cepaene și vinil-dițiină cresc eficacitatea vitaminei C în lupta împotriva toxinelor periculoase din organism. În plus, aminoacizii ajută la eliminarea metalelor grele din corp, ceea ce înseamnă că susțin detoxifierea.

Tiosulfinatele din ceaiul de ceapă împiedică celulele roșii să formeze cheaguri de sânge, ceea ce înseamnă reducerea riscului de blocare a unui vas de sânge, care este una din cauzele principale ale afecțiunilor inimii. Dialil disulfidul din ceapă poate reduce nivelul colesterolului și al trigliceridelor, adică scade riscul de boli cardiovasculare.

Minerale și compuși sulfuroși din ceapă îmbunătățesc activitatea insulinei asigură o reducere graduală a nivelului de glucoză din mușchi și celule. Pe de altă parte, flavonoidele și quercetina par a reduce nivelul zahărului care se acumulează în nervi și celulele rinichilor, la persoanele care au diabet de tip 2. Totuși, în cazul persoanelor sănătoase nivelul zahărului din sânge nu este redus de către ceaiul de ceapă.

Sulful din ceaiul de ceapă ajută la eliminarea flegmei în cazul persoanelor care se confruntă cu probleme respiratorii, ceea ce înseamnă o reducere a tusei din cauza congestiei de la cailor respiratorii.

Cantitățile importante de flavonoide, quercetina care se găsesc în ceaiul de ceapă au ca efect relaxarea mușchilor, ceea ce înseamnă o mare eliberarea pentru persoanele care suferă de astm sau bronșite. În plus, compușii de sulf împiedică reachiile biochimice responsabile pentru condițiile astmatice.

sursa ele.ro

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.