Cele mai bune tratamente naturiste impotriva durerilor de cap

Durerile de cap pot avea cauze multiple. Daca durerile de cap provin din cauza vremii, a oboselii, a excitatiei nervoase sau a altor factori, ele ar trebui sa dispara destul de repede. Daca suferiti de dureri acute si frecvente in aceeasi zona a capului, este necesara vizita la un medic.

Natura este foarte folositoare atunci cand vine vorba despre tratamentul oricarei boli, iar durerile de cap nu fac exceptie. Iata care sunt cele mai bune tratamente naturiste impotriva durerilor de cap.

Preparati ceaiuri de: paducel ( frunze si flori), coada soricelului, urzici, ciubotica cucului ( muguri si flori),  musetel ( foarte bun mai ales daca suferiti de sinuzita).

Incercati sa preparati ceaiuri dintr-o lingurita cu varf de plante la o cana cu apa. Este mai bine sa pregatiti ceaiul zilnic, sau sa il pastrati caldut cu ajutorul unui termos.

In cazul ceaiului de paducel, este indicat sa il consumati de 2 ori pe zi. Cand vine vorba de ceaiul de urzici, este indicat sa beti maxim 2 litri pe zi. Daca aveti la indemana sau va place ceaiul de ciubotica cucului, sfatul nostru este sa beti pana la 3 cani pe zi. Pentru ceaiul de musetel, doza zilnica recomandata este de 2 cani pe zi.

De asemenea, ar fi ideal ca plantele sa fie recoltate chiar de dumneavoastra. Daca nu aveti acces sau timp de asa ceva, gasiti in mod sigur la tara persoane care culeg plante pentru ceai. Totusi, daca timpul va preseaza, sunt bune si plantele pentru ceai gasite in magazinele naturiste.

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.