Cum funcționează cel mai eficient organismul nostru și cum ne putem vindeca mai ușor?

Conform medicinei tradiționale chinezești, organismul uman funcționează după un ceas biologic energetic, iar starea de sănătate a organismului este fluctuantă deoarece fiecare organ al corpului uman are orele lui de activitate atat maximă cat și minimă. Acestea durează aproximativ 2 ore pe zi. În funcție de orele în care un anumit organ funcționează la capacitate maximă, ne putem construi un ritm de viață sănătos și o stare de spirit mai bună.

Cum funcționează exact?

Între 11:00-13:00, inima este în plină activitate, astfel trebuie evitat consumul mare de energie și mesele copioase.

Apoi între orele 13-15 activitatea inimii este minimă, astfel că această perioadă ar trebui dedicată relaxării. iar intestinului subțire asigură digestia, funcționând la parametri maximi. Se recomandă o masa de prânz luată în liniște.

Între 15:00 și 17:00 lucrează intens vezica urinară.

De la 17:00 la 19:00 este rândul rinichilor. Interval propice, de altfel, pentru detoxifierea organismului, ceaiurile diuretice având cele mai bune rezultate între aceste ore.

Între orele 19:00-21:00, corpul și mintea lucrează intens, circulația sangvină funcționând la cote maxime. Este un interval perfect pentru activități recreative.

De la ora 21:00 până la ora 23:00 se realizează o acumulare intensă de energie în corp.

De la ora 23:00 până la ora 1:00 lucrează vezica biliară și nu se consumă alimente grele în exces.

După ora 1:00, este rândul ficatului să lucreze. Alcoolul și nicotina au un efect mult mai dăunător între orele 1:00 și 5:00 și de la orele 3:00 la 5:00 funcționează și plămânii.

Intestinul gros, care termină digestia, funcționează la capacitate maximă între 5:00 și 7:00, aceasta fiind și perioada optimă pentru golirea lui.

Conform acestui ceas biologic ne putem vindeca mai ușor de diverse afecțiuni putem avea un ritm de viață mai bun.

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.