Importanta apei minerale

Apa minerala este apa pura din punct de vedere microbiologic, care isi are originea intr-o panza freatica sau intr-un zacamant acvifer.

Apa minerala naturala poate fi distinsa clar de apa de baut obisnuita prin urmatoarele :prin natura sa, caracterizata prin componentii sai minerali, oligoelemente sau alti constituenti si, dupa caz, prin anumite efecte, prin puritatea sa originara, ambele caracteristici fiind mentinute intacte datorita originii subterane a apei de acest tip, care a fost protejata impotriva tuturor riscurilor de poluare.

Apa minerala naturala se deosebeste in mod evident de apa de baut obisnuita prin faptul ca provine dintr-o sursa ce a fost supusa unor teste stricte de calitate, prevazute prin lege. Spre deosebire de simpla apa de izvor, o apa minerala de calitate este obtinuta de la mare adancime, acest lucru asigurandu-i stabilitatea, temperatura si continutul de saruri minerale constante, indiferent de conditiile climaterice de la suprafata.

Toate apele minerale par la fel, dar fiecare are propriul gust, depinzand de structura geologica a zacamantului, cu compozitie minerala diversa.

Specialistii ,inca din vremurile indepartate, au observat in mod constant ca apa minerala naturala poate ajuta activitatea intestinala, datorita stimularii gastrice determinate de ionii bicarbonat. Aceste ape bogate in ioni bicarbonat, care sunt de fapt un amestec de saruri minerale care pot neutraliza acizii, au un impact pozitiv asupra nivelului de grasimi circulante din organism.

Bicarbonatii din apa minerala naturala au indicatii demonstrate clinic in drenajul biliar si in metabolismul colesterolului. Prezenta potasiului si magneziului, cu rol de protectie la nivel cardiovascular, in compozitia acestor ape, ajuta la inhibarea efectelor sodiului. Intr-o serie de studii clinice, s-a observat si o scadere marcanta a concentratiei glucozei serice. Aceasta reducere indica raportul dintre metabolismul lipidelor si glucoza, ceea ce sugereaza ca un consum de apa bogata in saruri bicarbonate poate juca un rol benefic in prevenirea bolilor cardiovasculare si a sindromului metabolic.

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.