Raceala – Prevenire si tratare prin alimente-medicament

Ca pentru orice schimbare de sezon , trebuie sa ne pregatim organismul si pentru racelile specifice anotimpului rece.

Prevenirea infectiilor respiratorii poate fi extrem de usoara si la indemana daca ne gandim la varianta de a intreprinde combatetea racelilor prin alimentație.

Usturoiul este cunoscut din cele mai vechi timpuri ca fiind un leac natural si la indemana in cazul prevenirii si tratarii racelii. Datorita proprietatilor antivirale si a antioxidantilor din componenta , acesta ajuta la intarirea sistemului imunitar , trateaza bronsita, amigdalita si infectiile pielii.

Ghimbirul proaspat sau consumat sub forma de ceai are efect antiinflamator . Este aliatul celor care vor sa piarda in greutate , accelereaza arderile organismului , dar este la fel de benefic in tratarea sinuzitei , febrei sau infectiilor.

Iaurtul , kefirul si castravetii murati contin „bacterii benefice ” . Organismul uman este alcatuit in proportie de saptezeci-optzeci la suta  din probiotice , iar in cazul unui dezechilibru , aportul de bacterii provenite din aceste alimente , este binevenit.

Uleiul de oregano are efect anestezic , antifungic, ajuta la eliminarea toxinelor si este cunoscut ca fiind cel mai puternic antibiotic natural.

Ceaiul verde creste rezistenta organismului in lupta cu infectiile si stimuleaza sistemul imunitar prin aportul de vitamina B , A , E si C si prin aportul de minerale : fier , calciu si fosfor.

Aceste alimente – medicament ajuta in prevenirea si tratarea racelilor, dar nu garanteaza rezolvarea integrala a unei afectiuni medicale.

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.