Se caută antreprenorii care vor construi tehnologiile de mâine

Studenții și tinerii din România care consideră că au idei de afaceri care pot schimba lumea în care trăim sunt invitați să se înscrie în cadrul competiției Venture Cup România.

Venture Cup România este parte din rețeaua internațională Venture Cup, iar în acest an vor selecta un startup fondat de studenți care să reprezinte România la University Startup World Cup în Copenhaga.

Venture Cup România este un concept scandinav non-profit introdus în țara noastră în 2018.
Până pe data de 10 mai va urma o perioadă de evaluare a aplicațiilor și alegerea finaliștilor care vor participa în finala locală a Venture Cup Startup Competition.

Oraganizatorii estimează că aceasta va avea loc în luna iunie, iar finala din Copenhaga, se va desfășura în acest an între 31 octombrie și 1 noiembrie.

Una dintre ele este că toate echipele care își depun aplicații trebuie să aibă măcar un membru care este student, profesor sau care a absolvit recent facultatea (adică în ultimul an).
O altă regulă care asigură participarea este aceea că echipele trebuie să aibă drepturi de proprietate intelectuală asupra ideii pe care o înscriu în competiție.

La competiția din România pot aplica și studenți străini, atâta vreme cât îndeplinesc cerințele competiției.
Se pot înscrie tineri și studenți care au cetățenie română, și pot fi înscrise mai multe idei în cadrul unei singure competiții.

Planul de afaceri depus în momentul înscrierii în competiție trebuie să fie scris în limba engleză, iar finaliștii își vor susține prezentarea pe scenă tot în această limbă.

Premiul acestui concurs este de 15.000 de dolari, iar cele mai bune 40 de echipe vor câștiga o bursă în valoare de 1.000 de dolari și vor fi invitate la finala din Copenhaga.

Sursa start-up.ro

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.