Se suspendă temporar exportul anumitor dispozitive medicale şi medicamente

Se suspendă temporar, pe o perioadă de 6 luni, dispozitivele medicale necesare pentru a asigura prevenţia şi tratarea afecţiunilor asociate infecţiei cu SARS-CoV-2, a căror livrare sau export în afara teritoriului României.

Ordinul nr. 672/2020 pentru aprobarea listei cuprinzând dispozitivele medicale necesare pentru a asigura prevenţia şi tratarea afecţiunilor asociate infecţiei cu SARS-CoV-2, a căror distribuţie se suspendă temporar, precum şi a unor măsuri pentru asigurarea medicamentelor cu risc crescut de discontinuitate pe piaţa naţională a fost publicat în Monitorul Oficial.

Potrivit documentului, ”se aprobă lista cuprinzând dispozitivele medicale necesare pentru a asigura prevenţia şi tratarea afecţiunilor asociate infecţiei cu SARS-CoV-2, a căror distribuţie se suspendă temporar, (…) pe o perioada de 6 luni de la data intrării în vigoare a prezentului ordin”.

Sunt exceptate însă de la această prevedere livrările în afara teritoriului României a dispozitivelor medicale fabricate în România către acei parteneri comerciali cu sediul în afara ţării noastre cu care operatorul economic român are încheiat un contract.

Iar transportul ansamblelor şi subansamblelor de dispozitive medicale, fabricate în România pentru beneficiarii externi, nu se supune acestei interdicţii, se mai arată în ordin.

Pe lista dispozitivelor medicale prevăzute în ordin, a căror distribuţie se suspendă temporar, se află măşti…

Continuarea Aici

You might also like