Șeful OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus: Lumea poate pune pandemia sub control în câteva luni

Lumea poate pune sub control pandemia globală COVID-19 în lunile următoare, cu condiția să distribuie în mod echitabil resursele necesare, a declarat luni șeful Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

Activista globală pentru schimbările climatice Greta Thunberg, care s-a alăturat briefing-ului ca invitată virtuală din Suedia, a aruncat o privire asupra „naționalismului vaccinului” și a spus că este lipsit de etică faptul că țările bogate acordă prioritate cetățenilor mai tineri pentru vaccinare, înaintea grupurilor vulnerabile din țările în curs de dezvoltare.

„Avem instrumentele pentru a controla această pandemie în câteva luni, dacă le aplicăm în mod consecvent și echitabil”, a spus șeful OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Cu toate acestea, el și-a exprimat îngrijorarea cu privire la „rata alarmantă” la care COVID-19 se răspândește la cei cu vârste cuprinse între 25 și 59 de ani la nivel mondial, posibil datorită unor variante mult mai contagioase.

„Au fost necesare nouă luni pentru a ajunge la un milion de decese; 4 luni pentru a ajunge la 2 milioane și 3 luni pentru a ajunge la 3 milioane.”

Thunberg a spus că, în timp ce una din patru persoane din țările cu venituri ridicate a fost vaccinată acum împotriva COVID-19, doar una din peste 500 de persoane din țările mai sărace a primit o doză.

„Naționalismul vaccinului este ceea ce conduce distribuția vaccinurilor”, a spus ea.

„Singurul lucru moral…

Continuarea Aici

You might also like