Semineul cu bioetanol, preferat pentru protejarea mediului inconjurator sau pentru confortul termic?

Importanta protejarii mediului inconjurator este o miscare la nivel global, in care fiecare tara depune eforturi pentru a minimiza poluarea atmosferei cu substante nocive sau noxe. Nici incalzirea locuintelor nu a ramas impasibila la acest trend, astazi regasindu-se in ofertele magazinelor de specialitate inclusiv seminee cu bioetanol.

Ce este un biosemineu?

Inventat relativ recent, acesta a fost proiectat sa functioneze cu un combustibil ecologic lichid obtinut  din cereale care, odata ars, nu emana nici fum si nici miros, fiind extrem de usor de intretinut. Cantitatea de dioxid de carbon emisa in urma arderii bioetanolului este considerabil mai mica decat cea emisa prin arderea combustibilor fosili, astfel incat nu necesita instalarea unui cos de fum, motiv pentru care poate fi instalat atat la casa, cat si la bloc.

Forma, design, structura si montaj

Pe piata exista o gama larga de seminee pe colt sau pe perete, iar cele cu bioetanol nu fac exceptie. Semineele cu bioetanol au un design minimalist, potrivit locuintelor amenajate in stil modern. Desi au la baza un rezervor din inox, structura poate fi “imbracata” in  otel vopsit in diferite nuante, sticla sau chiar marmura.

Datorita dimensiunilor reduse si a instalarii ce poate fi realizata chiar si fara ajutorul unui specialist, semineul pe bioetanol poate fi introdus in decorul oricarei incaperi din casa, singura conditie fiind ca volumul acesteia sa depaseasca 50 metri cubi, nu doar in living, ci si in dormitor, in bucatarie, in birou, pe balcon sau chiar intr-o baie spatioasa. Biosemineele sunt, de asemenea, destul de usoare, motiv pentru care pot fi mutate in cazul unei reamenajari.

Cat consuma un semineu bioetanol?

Consumul unui semineu bioetanol variaza in functie de dimensiunea arzatorului din dotare, de producator. In medie, acesta consuma aproximativ 0,3-0,4 litri de bioetanol/ora de ardere. Trebuie subliniat ca alimentarea cu combustibil se face doar inainte de aprinderea focului, cand semineul este rece.

Multiple avantaje

Dat fiind ca nu foloseste combustibili fosili, nu au compusi toxici rezultati din ardere, deci nu produc fum si alte reziduuri. Astfel, nu necesita  cos de fum sau sistem dedicat de ventilatie, iar curatarea acestora se face doar cu apa, din cand in cand.

Singurele limitari sunt date de respectarea cerintelor de protectie de incendiu, prin urmare, toate materialele din care sunt realizate semineele trebuie sa fie incombustibile. In rest, nu sunt necesare autorizatii sau aprobari speciale pentru montarea unui astfel de obiect in locuinte. Pe termen lung, investitia intr-un semineu cu bioetanol nu presupune o investitie financiara notabila.

Daca vrei sa ii oferi casei tale un aer aparte, un semineu cu bioetanol achizitionat de la Alego.ro poate fi cea mai buna solutie. Echipa de specialisti este mereu pregatita sa vina in intampinarea ta cu sfaturi utile si informatii despre cum sa alegi cel mai bun semineu pentru locuinta ta, de care sa te bucuri un timp indelungat.

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.