Semineul poate creste valoarea locuintei daca alegi gama Hoxter – afla cum!

Dincolo de faptul ca semineul este un trend actual in materie de incalzire a locuintei, mai nou, clientii care vor sa isi achizitioneze o casa vor, printre preferinte, sa existe si un semineu. Pana acum 10 ani, semineul era considerat un lux pentru romani, la fel ca si piscina, dar in 2019 se pare ca devenit un punct de interes in vanzarea, respectiv achizitia unei noi locuinte.

Si cum putine sunt lucurile care adauga mai mult confort casei, modelele de seminee se numara printre principalele obiecte decorative. Indiferent de tipul de semineu pentru care se opteaza, aspectul se va vedea mai bine in buzunar dupa vanzarea locuintei.

O investitie in achizitia, respectiv construirea unui semineu creeaza impresia cumparatorului ca locuinta este proaspat renovata si se estimeaza ca prezenta acestei surse de incalzire creste valoarea cu pana la 5%.

O gama larga de seminee disponibile in Romania

Semineele moderna mentin caldura, chiar si dupa ce focul a fost oprit, iar asta se vede cel mai bine in facturile lunare. Altfel spus, semineele au capacitate de a face o proprietate dorita de potentialii cumparatori, mai ales ca ofera o functionalitate de care sa se bucure intreaga familie.

Pe piata se regasesc cinci categorii de seminee, printre care:

Semineul electric

Este mult mai potrivit in cazul apartamentelor si al garsonierelor, pentru ca ocupa un spatiu redus si sunt foarte usor de folosit. In plus, un model electric nu produce fum, intretinerea este facila, nu necesita combustibil (lemne, carbune etc.), ci doar trebuie conectat la priza si pornit.

Semineul pe lemne

Acesta este de doua feluri – cu focar deschis sau inchis. Cel cu focar deschis permite sa auzi trosnetul lemnelor, sa simti caldura si mirosul emanat de lemnele arse. In cazul in care optezi pentru modelul cu  focar inchis, fumul nu va ajunge in incapere, dar va avea nevoie de instalarea unui cos de fum si de curatare periodica.

Pe site-ul Pefoc.ro vei regasi o gama variata de produse si accesorii ale companiei Hoxter, recunoscuta la nivel mondial datorita sigurantei si inalte calitati pe care o ofera. Spre exemplu, in ceea ce priveste focarele, compania Hoxter le vopseste in calmp electrostatic, asigurand astfel rezistenta indelungata la zgarieturi, lovituri macanice si lipsa mirosului neplacut, cauzat de primele arderi.

Un alt element important oferit de focarele Hoxter este dat de faptul ca se utilizeaza doar usi din sticla de cea mai buna calitate (Schott), iar in functie de solicitarile clientilor focarele pot fi dotate cu usi glisante duble, ce imbunatatesc calitatile izolatiei usii si reduc cantitatea de caldura radiata in camera prin usa.

Semineul pe gaz

Un semineu pe butelie de gaz poate fi montat atat la casa, cat si la bloc, iar in privinta evacuarii fumului va functiona precum o centrala termica. Este usor de utilizat, oferind caldura si momente de relaxare in jurul sau.

Semineul cu bioetanol

Este unul dintre cele mai noi si nepoluante modele de seminee. Are dimensiuni reduse, dar functionarea sa este destul de costisitoare: necesita alimentare cu bioetanol, nu tocmai ieftin. Nu necesita instalarea unui cos pentru evacuare, nu va emana fum sau miros.

Semineul pe peleti este cel mai rar intalnit, pentru ca desi se poate dovedi efecient, nu este estetic, ci este mai mult un sistem de incalzire. Din acest motiv este si mai putin intalnit in casele oamenilor.

Gratarul de curte

Gratarele de curte ajuta si ele la vanzarea rapida a locuintei. De cele mai multe ori, romanii care cauta sa isi achizitioneze o noua locuinta au printre preferinte nu doar existenta unui semineu, ci si a unui gratar de curte, modern, realizat din caramida sau ceramica.

Spre exemplu, pe site-ul PeFoc.ro vei regasi doua modele unice de gratare de curte, realizate din ceramica si numite “kamado”. Folosite de peste 3000 de ani in Asia de Est, aceste gratare de curte au o forma rotunda, prin care se permite circulatia fluxului de aer, astfel incat preparatele sa fie fragede, aromate si gustoase.

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.