Sexul in timpul sarcinii nu afecteaza fatul

Stirea potrivit careia cofeina creste probabilitatea de avort spontan le-a ingrijorat pe multe femei insarcinate. Insa cu ce alte pericole se confrunta un fat? Alcoolul, sexul, sportul, regimul alimentar si stresul sunt doar cateva din cauzele pe care se da vina pentru un avort spontan. Insa ce afecteaza cu adevarat sanatatea unui fat si care din acestea sunt doar ‘povesti de babe’?

Una dintre cele mai mari preconceptii in legatura cu avortul implica sarcina accidentala. Multe femei care pierd un copil care nu a fost planificat cred ca fatul a fost, intr-un fel, afectat de sentimentele lor de nesiguranta. ‘Mai mult de jumatate din sarcini sunt neplanificate si aproape toate viitoarele mame se confrunta cu o anumita anxietate’, a indicat Annette Briley, moasa-consultant la organizatia caritabila Tommy’s.

Nici un dram de adevar nu este in mitul potrivit caruia sexul in timpul sarcinii poate afecta fatul. Briley continua: ‘O doamna m-a intrebat odata daca o alimentatie bogata in cartofi poate afecta copilul. Unii oameni chiar au idei nastrusnice’.

Aproape jumatate din avorturile spontane sunt provocate de o anomalie cromozomiala din ovul si, in acest caz, nimic din ceea ce face mama nu poate influenta soarta fatului.

Nu exista modalitati de a demonstra ca avortul nu va avea loc si, in cele mai multe cazuri, motivul nu va fi descoperit. Insa exista metode de a reduce acest risc.

Dieta alimentara. Alimentele bogate in amidon si carbohidrati sunt necesare pentru mentinerea…

Continuarea Aici

You might also like