Sezonul sporturilor extreme în Bihor! Turiști de pretutindeni s-au adunat pentru a-și arăta curajul

S-a dat startul sezonului de sporturi extreme în Bihor. Pasionații amatori de adrenalină și periculozitate și-au dat întâlnire pentru a da frâu liber experiențelor. Mulți dintre aceștia au ales să se cațere pe traseele de alpinism în timp ce alte persoane au ales să facă rafting alături de oamenii profesioniști în domeniu.

Pasionații de senzații extreme, mai exact turiștii din Apuseni și-au pus echipamentul potrivit pe ei și au dat startul aventurii. Primul pas a fost urcarea pe Via Ferata, unul dintre traseele de alipinism cele mai căutate de la noi din țară.

Din moment ce instructajul a fost realizat, de la cei mai mici la cei mai mari, cei mai curajoși au ajuns față în față cu muntele. Cel mai lung traseu are 150 de metri și este de dificultate medie dar și o diferență de nivel de mai mult de 90 de metri.

Traseul are în alcătuire un cablu de oțel ce oferă siguranță dar și scări metalice ce ajută la escaladarea munților abrupți.

Cei care și-a făcut curaj și au urcat, au avut emoții însă în special la urcare, dar după ce au văzut că au ajuns foarte departe, au urcat mai departe și au terminat traseul. De asemenea, la finalul traseului turiștii au dat peste o mică surpriză.

Alpiniștii au aranjat o grotă cu două hamace pentru ca turiștii să se odihnească, însă surpriza cea mai mare a fost priveliștea extrem de frumoasă.

După ce au trecut cu bine peste primul pas, curajoșii s-au luptat cu apele Crișului Repede, în bărcile de rafting.

Cel mai așteptat moment a fost concursul de sărituri ce a avut loc la cascada Valul Crișului. După tot efortul depus, concurenții au putut în sfârșit să relaxeze alături de o porție de bograci, un gulaș ce aparține zonei.

O zi de rafting pe Criș prețul ajunge la 120 lei. O escaladare pe Via Ferata alături de un ghid, prețul este de 90 de lei, iar cazarea se plătește în medie cu 170 de lei pe o cameră dublă ce are inclus și un mic dejun.

Sursa: observator.tv

You might also like