Sfaturi pentru pregatirea gradinii de iarna

Nu doar oamenii se resimt din cauza frigului si a aerului rece din sezonul de iarna, ci si gradina si plantele ce cresc in ea. De aceea, toamna este sa iti indrepti atentia si asupra modului in care poti proteja tot ceea ce tine de natura din jurul casei.

Ritualul de ingrijire a gradinii

Procesul de a pune gazonul nu este unul foarte usor si este nevoie de mult timp si ingrijire pentru ca acesta sa creasca si sa aiba un aspect estetic uniform. Iar inghetul de peste iarna ii poata dauna destul de mult si nefiind deloc protejat va trece de la inghet la dezghet, iar la primavara aspectul sau nu va mai fi deloc ca inainte.

De aceea, este bine sa stii ca exista un tip de ingrasamant creat special pentru gazon, care contine in principal fosfor si potasiu si care este indicat sa fie aplicat toamna, protejand astfel radacina impotriva inghetului.

O atentie deosebita necesita si copacii fructiferi. Acestia trebuie stropiti atat toamna, cat si iarna pentru a preveni aparitia anumitor boli, iar pentru iarna exista solutii speciale care sa ii protejeze de inghet.

Nu in ultimul rand, si florile fac parte din categoria plantelor care trebuie protejate impotriva inghetului, prin tunderea lor sau acoperirea zonei dinspre radacina. In plus, florile la ghiveci si mai sensibile este bine sa fie depozitate in casa, dar unde sa aiba totodata si lumina naturala.

Pregatirea gradinii pentru primavara urmatoare

Toamna tarzie este perioada potrivita pentru plantarea bulbilor pentru ca la primavara sa existe in gradina zambile, lalele si alte flori specifice anotimpului.

You might also like