Sibiu: De Ziua Mondială a BPOC, peste 300 de pacienţi şi-au testat gratis sănătatea plămânilor

Medicii din cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie Sibiu au efectuat, miercuri, spirometrii gratuite unui număr de 300 de persoane, care au dorit să vadă cât de sănătoşi sunt plămânii lor, cu ocazia Zilei Mondiale de Luptă împotriva BPOC, o boală cauzată îndeosebi de fumat, potrivit unui comunicat de presă remis AGERPRES.

„Este important ca cei care sunt fumători, chiar dacă sunt asimptomatici, să vină la controale periodice, pentru că aşa facem prevenţie. Pentru orice ţară din lume este mai important să prevină bolile pulmonare decât să le trateze. Prin urmare, pentru populaţie este bine să ştie încă de la vârsta copilăriei că nu este bine să se fumeze – este nevoie în acest sens de cât mai multe campanii anti-fumat – pentru că numai aşa reuşim să ne menţinem în bune condiţii funcţia pulmonară. Nu vă pot spune cât de important este să se facă exerciţii de respiraţie – în general respirăm superficial, cu vârfurile plămânilor, în momentul în care învăţăm să respirăm adânc, plămânii noştri se umplu mai mult cu aer curat – oxigenarea este mai bună şi atunci vom fi mai sănătoşi şi mai puternici”, spune dr. Lavinia Danciu, medic pneumolog Spitalul de Pneumologie Sibiu.

În cadrul campaniei de spirometrii gratuite, aproape 50% dintre persoanele testate care au fost descoperite cu probleme ale plămânilor şi au fost îndrumate către investigaţii suplimentare.

Bronhopneumopatia cronică obstructivă…

Continuarea Aici

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.