Sigilarea dinților – o metodă eficientă de prevenire a cariilor la copii

Dinții de lapte, numiți și primari, au un rol deosebit de important în masticație și în vorbirea corectă. De asemenea, sunt importanți și pentru erupția dentiției permanente, sănătatea lor influențând cu mult sănătatea dinților care vor crește apoi. De aceea, părinții încearcă de timpuriu să-i învețe pe micuții lor importanța unei îngrijiri corecte a danturii.

Din păcate, chiar dacă ritualul de îngrijire este respectat cu strictețe, există zone unde periuța de dinți nu poate ajunge. Statistic vorbind, 73% din carii se dezvoltă pe suprafața ocluzală, aceasta fiind cea mai mare și cea mai retentivă. O altă zonă vizată de acești inamici ai danturii, în care periajul se efectuează cu dificultate, este cea dintre dinți, unde retenția alimentară este și mai pregnantă.

Cum cariile pot afecta enorm sănătatea orală a micuților, tot mai mulți medici dentiști recomandă părinților ca, pe lângă o îngrijire corectă, să apeleze la procedura de sigilare a dinților. Aceasta este, în mare, o metodă de profilaxie ce presupune acoperirea dinților cu un strat protector, ce previne apariția cariilor.

Ce înseamnă, mai exact, sigilarea dinților?

Sigilarea dinților poate fi privită ca fiind un proces preventiv în fața pericolului cariilor, aplicat în special celor mici. Acesta presupune acoperirea dinților posteriori cu compozite fluide, ce vor crea o barieră de protecție împotriva cariilor.

Procesul de sigilare a…

Continuarea pe News 24

You might also like

Leave A Reply

Your email address will not be published.